Fiecare căsnicie are în spatele său o poveste de dragoste, cu fluturi în stomac şi foarte multe promisiuni. Însă, în unele cupluri, odată cu trecerea timpului, mirajul începutului de relaţie se diminuează şi dispare, iar abuzurile, conflictele, frustrările sau greutăţile nu întârzie să-şi facă simţită prezenţa. Când se ajunge în această situaţie, cele mai multe relaţii se destramă.


Abuzul, o cauză a divorţului

Indiferent de ce natură este, fizic sau psihic, abuzul nu poate fi constructiv într-o relaţie. În momentul în care unul dintre parteneri are un comportament abuziv faţă de celălalt partener, şansele ca ei să-şi găsească resursele de a depăşi situaţia sunt inexistente deoarece relaţiile dintre ei nu mai sunt de parteneriat şi egalitate, ci de victimă şi agresor.

Victima va suporta abuzul o perioadă, însă apoi îşi va căuta resursele pentru a-şi începe o viaţă nouă şi va dispărea din viaţa agresorului. Bineînţeles, în asemenea cazuri, reacţia este îndreptăţită şi chiar se recomandă o ieşire cât mai rapidă dintr-o relaţie toxică.

 

 

 

Loading...
Citeste tot despre: