Ceea ce face o relație să meargă sunt doi parteneri echilibraţi emoțional, care își pot recunoaște nevoile, care știu cum să și le împlinească sau care știu cum să comunice despre ceea ce își doresc să primească. Doi parteneri care sunt deschiși la a afla despre nevoile celui de lângă ei.


Una din cele mai importante nevoi în cadrul unui cuplu, nevoia de onestitate și deschidere se referă chiar la baza relației. O relație care nu este construită pe onestitate și deschidere, va fi o relație nesigură, cu doi parteneri neîncrezători unul în celălalt, cu multe dubii și multe temeri. Este o relație care nu poate rezista pe termen lung, decât în detrimentul unuia dintre cei doi parteneri.

Atunci când unul dintre parteneri își deschide sufletul în fața celuilalt și primește același răspuns, se creează o legătură specială și foarte durabilă între ei, iar cei doi ajung să se cunoască exact așa cum sunt, în totalitatea autenticității lor.

Dar atunci când această nevoie nu este împlinită, se nasc temeri și frustrări, lipsa de încredere și dispare canalul comunicării.

 

Loading...