Lipsa sexului în căsnicie nu este o situație despre care vei auzi rar. Fie că recunosc, fie că aleg să nu vorbească despre asta, foarte multe cupluri se confruntă cu lipsa sexului în căsnicie. În articolul de mai jos, află care sunt motivele absenței sexului într-o căsnicie.


  • Un prim motiv îl poate reprezenta vârsta. Uneori, când trec de o vârstă, anumite persoane spun că nu mai simt pur şi simplu nevoia de a face sex.
  • Un alt motiv al pierderii apetitului sexual este starea de sănătate a unuia dintre cei doi parteneri. O problemă gravă de sănătate poate duce la întreruperea sau renunţarea la viaţa sexuală, în funcţie de evoluţia bolii.
  • Anumite tulburări de natură psihologică, cum ar fi depresia, tulburarea bipolară, anxietatea, tulburarea psihopată, tulburarea paranoidă, tulburarea borderline, pot duce uneori la perturbarea nevoilor sexuale ale celor suferinzi. De asemenea, mai putem vorbi de frigiditate, anorgasmie.
  • Traumele majore pot, de asemenea, să ducă la inhibarea nevoilor sexuale, pe o perioadă mai scurtă sau mai lungă. Putem aminti aici: violul, tâlhăria, decesul sau boala gravă a unei persoane dragi.
  • În anumite conjuncturi, nevoile sexuale mai pot fi inhibate din cauza unor probleme în relaţia de cuplu, cum ar fi: certurile, scandalurile, agresiunea fizică, agresiunea psihică, descoperirea unei relaţii extraconjugale.
  • De asemenea, adicţiile grave ale unuia dintre parteneri, cum ar fi alcoolul, drogurile, jocurile de noroc, pot inhiba nevoile sexuale ale partenerei.
Loading...