Nicio relaţie nu este ocolită de probleme, însă atâta timp cât acestea sunt minore şi nu foarte greu de tolerat, vă vor face doar bine şi vă vor ajuta să dezvoltaţi o legătură mai puternică. Există totuşi şi situaţii care pot distruge o relaţie indiferent cât de bine ancorată ar fi ea înainte de comiterea acestor greşeli.


Refuzul de a depinde de celălalt

Ce persoană nu îşi doreşte să fie independentă chiar şi atunci când este implicată într-o relaţie?  Totuşi, trebuie să ţineţi cont de faptul că atunci când există cineva în viaţa voastră există reguli nescrise care se impun ca libertatea să nu fie totală. Acceptarea că depinzi, cât de cât, de cel de lângă tine, este cheia către o relaţie normală, în care ambii parteneri fac mici compromisuri şi eforturi pentru a o face să funcţioneze. Dacă nu eşti pregătită să depinzi de cineva, înseamnă că nu eşti pregătită pentru o relaţie.

Ranchiuna

Pentru ca ambii parteneri să îşi revină după o ceartă, este necesar ca cel care a jignit sau a făcut acuze dureroase să îşi arate remuşcarea, iar partenerul său să îi accepte scuzele şi să reuşească să depăşească blocajul. Nu vei rezolva nimic purtându-i pică celui de lângă tine, iar relaţia voastră nu se poate îmbunătăţii dacă adopţi această atitudine.

Trădarea

Să îţi trădezi partenerul nu este niciodată o idee bună, pentru că veţi avea amândoi de suferit, indiferent dacă este din cauza că el a aflat despre lipsa ta de loialitate sau dacă tu însăţi ajungi să te simţi atât de vinovată, încât să-ţi doreşti să renunţi la relaţie din această cauză.

Umilirea partenerului

Indiferent dacă are loc în intimitate sau în spaţii publice, este o formă de abuz emoţional. Dacă simţi nevoia să faci glume pe seama iubitului tău şi să îl umileşti, s-ar putea să nu fiţi tocmai potriviţi unul pentru celălalt. Iar în acest caz, nu vei reuşi decât să îl răneşti şi să îţi alimentezi şi tu frustrările proprii.

 

 
 
Loading...