Igiena intimă este extrem de importantă, îţi permite să te simţi proaspătă, atractivă şi mult mai relaxată în relaţiile intime. Mai mult decât atât, o igienă corespunzătoare în zona intimă te va ţine departe de boli şi infecţii.


Zona intimă este o parte foarte sensibilă a corpului tău, iar orice substanță chimică sau cu un ph foarte diferit de cel al pielii tale te poate îmbolnăvi. În articolul de mai jos, află cu ce să nu te speli în zona intimă, dacă vrei să te fereşti de infecţii şi iritaţii.

Gel de duș obișnuit

Orice săpun și gel de duș din comerț nu face decât să perturbe flora microbiană sănătoasă din zona intimă. Cu alte cuvinte, bacteriile bune care locuiesc în vagin sunt înlăturate sau distruse de chimicalele și ph-ul acid al gelulilor, deschizând calea pentru candidoze și alte infecții.

Săpunuri antibacteriene

Ca și în cazul gelurilor de duș, ideea că spălăturile vaginale cu săpun antibacterian înlătură o infecție este total greșită. Ba mai mult, cu cât substanța folosită pentru așa zisa dezinfectare a zonei intime este mai agresivă (oțet, bicarbonat, iod, betadină, săpun cu sulf, geluri antibacteriene, etc), cu atât ucide mai multe bacterii bune și ajută infecțiile să se împrăștie, să se agraveze și să dezvolte rezistență la tratamentele prescrise de doctori.
 

 

 
 
Loading...