Alex a trecut, de curând, printr-un divorţ. Motivul este unul mai puţin obişnuit: el îşi dorea copii, iar soţia lui, nu. Uite ce sfaturi i-a dat Ioana cititorului nostru!


“Bună, Ioana. Mă numesc Alexandru şi de curând am divorţat de soţia mea, după zece ani de căsnicie. Totul a fost frumos între noi, dar în momentul în care i-am propus să facem un copil, şi-a schimbat comportamentul faţă de mine şi am ajuns să ne certăm foarte des. Într-un final am divorţat, fiindcă eu îmi doream foarte mult un copil. Am apelat la tine în speranţa că îmi vei da o explicaţie vizavi de comportamentul fostei mele soţii, fiindcă eu sunt debusolat. Mulţumesc.”

Când o femeie refuză să devină mamă, ceva e în neregulă

Dragă Alex, am citit scrisoarea ta cu mare interes şi am rămas puţin uimită de ceea ce mi-ai scris. De-a lungul timpului am mai întâlnit situaţii de acest gen, când într-un cuplu unul dintre parteneri nu îşi doreşte copii. În timp ce unele femei trăiesc pentru asta, abia aşteaptă să devină mame, altele însă amână momentul unei sarcini cât mai mult posibil sau definitiv. Motivele ar fi că nu vor să-şi deformeze corpul, nu vor să se sacrifice, pur şi simplu, şi nu vor să renunţe la stilul de viaţă cu care s-au obişnuit. Stau să mă gândesc dacă doar ăsta a fost motivul de ceartă în relaţia voastră şi nu a fost motivul care a umplut paharul, în ceea ce o priveşte pe soţia ta. Reacţia ei mă face să cred că sentimentele pe care le avea pentru tine nu mai erau profunde şi acest lucru a determinat-o să nu-şi dorească un copil cu tine. Mă gândesc că e firesc ca într-un cuplu partenerii, care au hotărât să meargă pe acelaşi drum, să-şi întemeieze o familie şi să dea naştere unui copil. În momentul în care unul dintre ei refuză să aibă copii înseamnă că nu vrea să fie legat în nici un fel de celălalt. Maternitatea este iar un motiv care le sperie pe femei, creşterea unui copil implică foarte multe decizii serioase şi unele femei nu sunt pregătite pentru un asemenea sacrificiu, în special cele care îşi doresc să aibă o carieră. Sfatul meu pentru tine e ca, în momentul în care vei avea o altă relaţie şi-ţi vei dori copii, să discuţi încă de la început despre acest aspect cu partenera ta, ca să nu mai ai parte de asemenea surprize.

Dacă ai o problemă în amor şi vrei sfatul sex-expertei, scrie-ne la adresa str. Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, menţionând pe plic “pentru Ioana”, sau pe e-mail sex@click.ro. Scrisorile îşi vor găsi răspunsul în această pagină sau pe site-ul www.click.ro

 

 
 
Loading...