Îşi spun "îngeri tereştri" şi se trezesc în fiecare dimineaţă fără să fi avut parte de vreo noapte de sex. La universul heterosexualilor, bisexualilor şi homosexualilor ar trebui să se mai adauge o orientare sexuală care abia acum "iese din dulap" şi câştigă tot mai mulţi adepţi în întreaga lume: cei care vor şi pot să trăiască fără sex.


Ca Johanna Villamil, o columbiancă de 26 de ani. Lucrează ca artistă şi manager cultural. "Cred că opţiunile în ceea ce priveşte relaţiile sunt foarte limitate. Poţi doar să fii prieten sau să ai o relaţie romantică. În plus, dacă vrei o relaţie serioasă, importantă şi stabilă, trebuie să ai relaţii sexuale", spune Johanna.

Acest tip de gândire a înflorit pe când tânăra avea doar 20 de ani. "Citeam cartea "Filosofia lui Andy Warhol" pentru şcoala de arte. M-am identificat cu reflexiile pe care le făcea asupra sexului şi iubirii. Mi-am dat seama că era o persoană care gândea şi simţea exct ca mine şi asta m-a impulsionat să mai caut şi altele. Aşa am ajuns la asexualitate", susţine femeia.

Între 1% şi 5% din populaţia globului nu practică sexul.

Citeşte restul articolului pe adevarul.es.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: