Putem, din foarte multe puncte de vedere, să fim fericiţi în relaţia de cuplu, relaţia să meargă strună pe multe planuri, dar pe anumite segmente ale relaţiei pur şi simplu să nu ne satisfacem nevoile. Atunci când partenerii de viaţă intră într-o relaţie de aventură, ei îşi satisfac anumite nevoi şi ajung cumva în timp să se schimbe, iar schimbările pot fi chiar vizibile de cele mai multe ori pentru consoarte.


În cele mai multe cazuri, aventurile sunt niște simptome ale dispariției conexiunii emoționale dintre cei doi parteneri. Ce este o conexiune emoțională și de ce este atât de importantă pentru a avea o relație sănătoasă și împlinită?

Simplu spus, o conexiune emoțională are loc atunci când ție și partenerului tău vă pasă de ceea ce credeți fiecare. Nu este nimic mai încurajator decât să ai parte de înțelegerea partenerului atunci când treci prin momente dificile. Și nu este nimic mai dificil decât să fi ignorată emoțional de persoana pe care o iubești cel mai mult.

Atunci când partenerul nu îți răspunde cu compasiune și înțelegere, te simți rănită și ignorată. Iar acest lucru este valabil pentru orice persoană. Aceștia sunt pașii care duc mai mult ca sigur la certuri, distanțare între parteneri și, cel mai probabil, la infidelitate.

 

 
 
Loading...