Andrei e un tânăr de 24 de ani. El nu are probleme în amor, dar are unele curiozităţi. Uite ce i-a răspuns Ioana cititorului nostru!


“Sunt un tânăr de 24 de ani, mă numesc Andrei şi sunt din Drobeta Turnu Severin. Am văzut că răspunzi cu mare drag şi cu răbdare scrisorilor pe care le primeşti şi am decis să-mi încerc şi eu norocul. Eu nu am o problemă, ci mai degrabă o curiozitate. ştiu din experienţă - cu toate că acum nu am pe cineva în viaţa mea - că femeile pot avea orgasme multiple în timpul unui act sexual. Întrebarea mea este următoarea: bărbaţii pot avea? şi dacă nu, de ce? Mulţumesc din suflet, Andrei.”

Dragă Andrei, cu siguranţă îţi voi răspunde şi ţie la scrisoare cu mare drag, aşa cum o fac de fiecare dată. M-ai întrebat, în scrisoare, dacă şi bărbaţii pot ajunge să aibă orgasme multiple. Din punct de vedere medical, acest lucru nu este recunoscut, deoarece orgasmul este, spun specialiştii, determinat întotdeauna de ejaculare.

La fel cum de fiecare dată când ejaculează se consideră că bărbarul are orgasm. Dar, din practică, pot să-ţi spun că am întâlnit şi bărbaţi care spuneau că-şi pot controla ejacularea, adică se lăudau că pot să aibă orgasm fără să-şi piardă erecţia, iar dacă erau stimulaţi în continuare puteau să ajungă la un alt orgasm, adică aveau orgasme multiple până la prima ejaculare. În general, cei care spun că pot să-şi controleze ejacularea şi să aibă mai multe orgasme sunt practicanţi de yoga. Important este, Andrei, după părerea mea, să acumulezi mai multă experienţă, să înveţi să-ţi controlezi ejacularea ca, în acest fel, şi partenera să fie satisfăcută pe deplin.

Sfatul meu pentru cei care vor să experimenteze orgasmul multiplu e că trebuie să ţină cont şi de atmosfera din dormitor şi, firesc, de parteneră. Lumânările parfumate, o muzică bună, un film erotic, un masaj senzual şi orice truc care vă stimulează, sunt în egală măsură responsabile pentru rezultatul final pe care cu toţii  îl numim orgasm. Tot ce contează, până la urmă, e să daţi frâu liber imaginaţiei, să aveţi curaj să puneţi în practică tot felul de poziţii şi cu siguranţă veţi avea orgasm garantat.

Dacă ai o problemă în amor şi vrei sfatul sex-expertei, scrie-ne la adresa str. Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, menţionând pe plic “pentru Ioana”, sau pe e-mail sex@click.ro. Scrisorile îşi vor găsi răspunsul în această pagină. Iar în fiecare luni şi joi, de la 22.00 la 22.30, nu rata “Lecţia de sex cu Ioana”, pe click.ro

 
 
Loading...