Bărbaţii se gândesc la sex 60% din timp, iar femeile doar 30%. Este normal ca dialogul în cuplu să fie înţeles pe dos. De câte ori un bărbat nu a rămas cu buza umflată crezând că „femeia excesiv de politicoasă” îi face avansuri, ei bine cercetătorii neozeelandezi au descoperit că în 85% din cazuri „flirtul” este doar în mintea masculilor şi nu are nici o legătură cu realitatea.


Doctorul Jungkeun Kim din cadrul Universităţii din Aukland, Noua Zeelandă, a urmărit comportamentul social al unui grup de 400 de femei şi bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 55 de ani în faţa unor stimuli cu tentă sexuală.

„Femeile percepeau reclamele publicitare cu un conţinut sexual explicit mult mai negativ decât bărbaţii. Masculii au tendinţa să creadă că sunt cei mai frumoşi atunci când văd la televizor că o femeie face striptease pentru ei”, a declarat cercetătorul.

În privinţa atracţiei fizice, bărbatul nu are nevoie decât de îndeplinirea a câteva aspecte: decolteu, zâmbet, picioare dezgolite şi un păr lung. La femei evaluarea partenerului de sex este mult mai complexă: miros, gândire, aspect, comportament etc.

 
 
Loading...