Sprâncene pronunţate, maxilar puternic, buze subţiri şi trăsături masculine. Acesta este tiparul bărbatului predispus la aventuri, înclinat să-şi înşele partenera, arată un studiu efectuat la Universitatea Australiei de Vest. Experţii au vrut să vadă dacă, în funcţie de trăsăturile faciale, anumiţi bărbaţi pot fi catalogaţi drept infideli. Iată la ce concluzie au ajuns!


Bărbaţii infideli pot fi depistaţi după trăsăturile faciale, arată un studiu recent citat de Mediafax şi The Guardian. Mai concret, cei cu trăsături mai „masculine” sunt predispuşi să-şi înşele partenera. Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au rugat 452 de femei şi 299 de bărbaţi să analizeze circa 190 de poze cu adulţi. Posibilitatea ca persoana dintr-o poză să fie infidelă a fost măsurată pe o scară de la 1 la 10. Apoi, persoanele din pozele folosite în cercetare au fost întrebate ulterior dacă au înşelat sau au „furat” partenera unei alte persoane. Atât femeile, cât şi bărbaţii au dat note mai mari imaginilor bărbaţilor care au recunoscut ulterior că au fost infideli. Chiar şi bărbaţii participanţi la studiu au văzut în ei potenţiali rivali care le seduc partenerele.

Dr. Kristen Knowles, specialist în psihologie evoluţionistă în Edinburg, susţine că nu doar bărbaţii cu trăsături masculine sunt mai infideli. „Trebuie să fim conştienţi că aceste comportamente sunt incredibil de complexe, că sunt influenţate de mulţi factori precum aspectele sociale şi culturale, personalitatea şi experienţa de viaţă”, a spus expertul, care vă îndeamnă, totuşi, să nu-i judecaţi pe cei din jur doar după faţă. 

7 adevăruri despre înşelat

  • Atunci când încep o aventură, bărbaţii sunt mai jucăuşi şi mai activi sexual acasă. Aventura din peisaj le trezeşte simţurile şi apetitul sexual, iar soţia este, până la urmă, cea alături de care se simte cel mai confortabil. Deci, dacă observi schimbări în comportamentul soţului tău, trebuie să-ţi pui un semn de întrebare.
  • Majoritatea bărbaţilor încă îşi iubesc soţiile în momentul când le înşală. Dar monotonia instalată acasă, după atâţia ani de relaţie, îi face să caute senzaţii tari în afară. 
  • Bărbaţii îşi aleg amante dintre cunoştinţe. Totul porneşte de la o simplă prietenie, care apoi escaladează. Pot fi prietene din copilărie, femei din anturajul familiei sau de la serviciu. De fapt, potrivit unor studii, peste 60% dintre aventuri încep la serviciu.
  • Bărbaţii se urăsc după o aventură. Chiar dacă le plac momentele cu amanta, odată întorşi lângă soţie au un sentiment de vină şi dezgust faţă de ei. În definitiv, au înşelat încrederea unui membru al familiei.
  • Femeile înşală la fel de mult ca bărbaţii, însă aventurile lor sunt mai periculoase. Motivele pentru care se aruncă într-o relaţie sunt diferite. În timp ce bărbaţii caută reconfirmarea masculinităţii lor, au simple aventuri, femeile caută dragoste şi emoţie în noua relaţie.
  • Legăturile online sau cele platonice pot fi mai periculoase decât sexul. De multe ori, o partidă de sex nu implică ataşament. Poate fi doar o descărcare, o greşeală de impuls. În schimb, legăturile online sunt de lungă durată şi clădesc sentimente.
  • Câteodată, o aventură poate salva căsnicia. Cel care înşală poate realiza că noua relaţie nu e chiar ce şi-a dorit, că tot lângă soţ/soţie se simte cel mai bine şi tot cu el/ea vrea să-şi petreacă viaţa. Totuşi, cel înşelat, dacă a aflat de aventură, trebuie să se gândească bine înainte de-şi ierta partenerul. Cel care a înşelat o dată o poate face din nou.
 
 
Loading...
Citeste tot despre: