Pentru multe cupluri masturbarea este un subiect care stârneşte controverse, conducând uneori, surprinzător, chiar spre despărţire. De ce şi când devine autostimularea o problemă pentru relaţia de cuplu? Ce se întâmplă dacă te masturbezi prea mult atunci când ai un partener şi cum ar trebui tratată această problemă intimă?


Înainte de toate, partenerii de viaţă trebuie să discute deschis despre ceea ce simt şi îşi doresc şi să afle motivul pentru care persoana iubită apelează la acest obicei. Unii oameni apelează la autostimulare pentru că nu sunt satisfăcuţi aşa cum şi-ar dori, în timp ce alţii doar îşi doresc să petreacă timp singuri, având în vedere beneficiile pe care le oferă atât la nivel fizic, cât şi la nivel psihic.

Multe persoane s-au întrebat ce se întâmplă dacă te masturbezi prea mult şi de ce este afectată  relaţia de cuplu. Specialiştii în domeniu au ajuns la concluzia că autostimularea oferă senzaţia de îndepărtare şi izolare, având efecte la nivel emoţional. Nici femeile, nici bărbaţii nu sunt încântaţi să afle că partenerul de cuplu nu se simte bine alături de ei. O problemă şi mai mare apare în momentul în care celălalt se simte neglijat în favoarea autostimulării sexuale.

Soluţia în astfel de cazuri o reprezintă masturbarea în cuplu. Nu numai că stabileşte o conexiune intimă deosebită, însă poate să rezolve multe probleme pe viitor. Partenerii se pot stimula reciproc cu mâinile sau cu ajutorul jucăriilor sexuale. Important este să se ghideze unul pe altul pe drumul plăcerii.

 

 

 
 
Loading...