Pentru nimeni nu este uşor să renunţe la o relaţie, fie ea de iubire sau prietenie, mai ales dacă au fost investite sentimente. Dar vine un moment când este cazul să renunţi la o relaţie, fiindcă nu te mai regăseşti sau acea relaţie nu te mai împlineşte.


Iată câteva motive care te fac să înţelegi că e timpul să renunţi la o relaţie.

Este timpul să renunţi la relaţie când partenerul nu mai este atent cu tine şi nu te mai respectă

  • 1. Când îţi pierzi încrederea în persoana de lângă tine. O relaţie sănătoasă şi de lungă durată se construieşte pe încredere. Nimic nu distruge o relaţie între două persoane mai mult ca sentimentul că ai fost înşelat şi dezamăgit tocmai de persoana în care ai investit încredere totală. Dacă acel om care te-a dezamăgit nu face nimic pentru a-ţi recâştiga încrederea este timpul să renunţi la relaţie, fiindcă mai devreme sau mai târziu se va ajunge la o separare.
  • 2. Când începe să nu mai fie atent cu tine. O relaţie sănătoasă de cuplu înseamnă că partenerul de viaţă este atent la nevoile celuilalt şi invers. În momentul în care nu mai simţiţi că sunteţi o prioritate în relaţia de cuplu ar fi bine să vă gândiţi dacă este cazul să mai continuaţi.
  • 3. Când începi să cerşeşti afecţiune. Se întâmplă la un moment dat să simţi că partenerul de viaţă nu mai este afectuos cu tine aşa cum era până acum. O relaţie înseamnă două persoane care au ales să se iubească şi cărora le pasă unul de celălalt. Pentru unele persoane este foarte uşor să vorbească despre dragoste, dar este mai dificil să arate acest lucru. Când relaţia nu mai este clădită pe sentimente reale este timpul să renunţi la o relaţie care nu mai funcţionează.

Când partenerul caută scuze să nu mai facă sex cu tine este timpul să renunţi la relaţie

  • 4. Când nu îşi mai doreşte să aibă relaţii sexuale cu tine. Este unul dintre primele semne care îţi dau de înţeles că nu mai este atras sau nu mai are sentimente pentru tine. Iar când apare sentimentul, că nu mai ai nimic bun de spus despre partenerul tău este timpul să renunţi la relaţie.
  • 5. Când realizezi că relaţia nu mai e ceea ce îţi doreşti. Este timpul să renunţi la o relaţie de cuplu din momentul în care partenerul, în repetate rânduri, încalcă principiile care au stat la baza relaţiei voastre. Începi să observi pe parcursul relaţiei de cuplu lucruri pe care nu le poţi accepta şi că relaţia nu se mai bazează pe nimic serios.
Loading...