Dorinţa de a intra într-o nouă relaţie după o despărţire dureroasă poate fi înfricoşător. Chiar şi despărţirea în termeni amiabili lasă urme de incertitudine, depresie şi îţi este teamă să te apropii de altcineva. Atunci când te concentrezi asupra nevoilor tale, o relaţie nouă poate avea rezultatul pe care ţi-l doreşti.


Te-ai despărțit de fostul iubit și parcă nu ți-l poți scoate din minte? Fiecare are propriul timp necesar pentru a-și reveni de pe urma unei despărțiri. Nu există termen limită și nici „perioadă standard'. Desigur, dacă v-ați despărțit acum doi ani și încă suferi, nu ar fi rău să te adresezi unui psihoterapeut pentru a înțelege mai bine ce se întâmplă cu tine.

Dacă, însă, ai impresia că o nouă relație de cuplu poate funcționa precum un pansament, te înșeli. Suferința este a ta personală, iar de ceea ce simți nu poți să fugi. Nici băgatul sub preș nu este un sport recomandat. Ai răbdare cu tine, încearcă să accepți finalul relației avute și să redevii o persoană echilibrată și stabilă emoțional. Numai astfel vei putea alege un partener potrivit ție şi la momentul potrivit ție.

 

 
 
Loading...