O relaţie fericită este una în care ambii parteneri se simt bine, cooperează în atingerea unor scopuri şi sunt adaptaţi mediului în care trăiesc, fac activităţi plăcute împreună, comunică constructiv şi iau decizii împreună. Partenerii de cuplu nu doar au comportamente pozitive unul faţă de celălalt ci şi răspund pozitiv la comportamentul celuilalt. O relaţie fericită contribuie la dezvoltarea, maturizarea şi evoluţia profesională a fiecăruia şi la o stare de bine fizic şi emoţional.


Încearcă să analizezi în ce măsură relaţia  în care eşti te ajută să te dezvolţi? O relaţie bună nu e o piedică în calea dezvoltării profesionale ci un catalizator pentru dezvoltarea ta. Cum îl vezi pe partenerul tău? Ce faceţi împreună?

Fiecare cuplu întâmpină la un moment dat probleme, fie legate de cuplu, fie individuale. Calitatea unei relaţii este dată de capacitatea partenerilor de a-şi oferi suport în momentele dificile, de a conştientiza că în faţa unei dificultăţi sunt parteneri şi nu adversari. Felul în care cuplul se adaptează sau reacţionează la problemele normale care apar în cursul vieţii poate duce la dezvoltarea sau deteriorarea relaţiei.

Sigur că nu există o relaţie perfectă în care totul să funcţioneze fără nicio problemă. O relaţie necesită efort şi implicare din partea partenerilor pentru a fi aşa cum ne dorim.

 

 

 

 
 
Loading...