În orice relaţie se întâmplă să mai apară din când în când şi conflicte. Însă unele cupluri au observat că adesea, după o discuţie aprinsă, partenerul pare mai atrăgător, iar sexul devine, dintr-odată, cea mai bună cale de a pune capăt divergenţelor.


Sexul revigorează relația de cuplu

După o perioadă conflictuală în cuplu, partenerii pot apela la sexul de împăcare pentru a-și reîmprospăta relația. Cu toții știm că cel mai mare dușman al vieții sexuale este rutina. Adesea, în cuplurile de lungă durată, sexul este negljat și, din acest motiv, relația ajunge să fie tensionată. În această situație, sexul în mod constant poate fi o alternativă reușită pentru a depăși această situație.

Sexul întărește legătura emoțională

După o ceartă în cuplu, sexul poate reaprinde flacăra dintre parteneri, ajutându-i în acest fel să-și creeze din nou intimitatea și confortul emoțional de care au nevoie. În timpul actului sexual, partenerii nu se mai gândesc la propria persoană, ci la felul în care ar putea să-și satisfacă perechea. Această atitudine nu face altceva decât să cimenteze și mai mult sentimentele pe care partenerii le au unul pentru altul.

Sexul relaxează şi poate pune capăt unui conflict

În timpul actului sexual se eliberează o serie de hormoni, printre care serotonina și oxitocina, responsabili cu starea de bine, de relaxare. Din acest motiv, sexul după o ceartă este recomandat și este considerat cel mai bun relaxant natural pentru cei doi parteneri, când au o situaţie conflictuală.

Loading...