Igiena este extrem de importantă atunci când practicaţi sexul anal, având în vedere cât de sensibilă este această zonă a corpului. În primul rând, este recomandat să folosiţi prezervativul şi, în al doilea rând, nu uitaţi că el trebuie schimbat obigatoriu înainte de a începe penetrarea vaginală, astfel veţi transmite cu foarte multă uşurinţă bacteriile din anus în vagin. De asemenea, este indicat ca mâinile şi jucăriile sexuale folosite să fie curate.


Boli care se pot transmite prin sex anal neprotejat

Chlamydia şi Gonoreea

Mucoasa anală se poate infecta cu bacteriile care provoacă Chlamydia şi Gonoreea. În cazul infecţiei cu Gonoree, te vei pricopsi cu sângerări ale anusului, mâncărimi, la care se adaugă senzaţia permanentă de a defeca. Aceste simptome pot să ţină între 5-7 zile şi sunt extrem de neplăcute. Dacă te infectezi cu Chlamydia, vei elimina dureros scaunul, vei sângera, vei suferi fisuri anale, vei avea dureri de cap şi articulare.

Herpesul şi infecţia cu HPV

Sunt cele mai frecvente afecţiuni apărute din cauza sexului anal fără prezervativ. Infecţia cu Virusul Human Papiloma (HPV) este mai des întâlnită decât herpesul şi poate fi luată uşor prin contact sexual anal. Acest virus provoacă apariţia negilor genital. În acest caz, poţi simţi pişcături în zona anusului, iar pielea poate să se înroşească. Netrataţi, aceşti negi cresc riscul cancerului anal.

 

Loading...