Cercetătorii din întreaga lume studiază de câţiva ani buni care sunt ingredientele care fac ca partida de sex să fie mai incitantă şi mai plăcută. În medie, o partidă de sex satisfăcătoare pentru ambii parteneri durează 5,4 minute. Însă asta presupune doar contactul fizic dintre prima penetrare şi până la ejaculare.


Doctorul Brendan Zietsch, de la Universitatea din Queensland a studiat viaţa sexuală a 500 de cupluri. Li s-a cerut să măsoare durata partidei de sex. 99% dintre voluntari au apăsat „start” la prima penetrare şi „stop” la ejaculare. Doar 0,8% au apăsat „start” la primul sărut şi „stop” când au coborât din pat. Interesant este că 0,2% au considerat că a început partida de sex în momentul în care au fost dezbrăcaţi complet de partener.

Rezultatul final al studiului a confirmat că o partidă normală de sex începe cu prima îmbrăţişare a celor doi, moment în care creierul începe să secrete hormonii plăcerii şi se încheie la 5 minute după orgasm sau ejaculare. Asta înseamnă că o partidă de sex efectiv (plăcere maximă produsă prin penetrare) durează între 33 de secunde şi 44 de minute.

Durata partidei de sex este influenţată de gradul se sensibilitate a penisului. De aceea este foarte importantă forma acestuia. În cazul celor circumcişi, sau cu o circumferinţă mai mare, sensibilitatea mădularului intensifică plăcerea şi reduce durata actului. Acest lucru este valabil în cazul femeilor cu un „vagin sensibil”. Majoritatea susţin că prezervativul prelungeşte durata actului pentru că reduce nivelul de plăcere.

Un studiu realizat în 2003 a remarcat importanţa canalului de sub capul penisului în timpul actului. În momentul ejaculării, capul penisului se dilată şi dizlocă secreţiile vaginale din zona unde urmează să fie depusă sperma. În felul acesta cresc şansele fertilizării ovulului.

De ce unii bărbaţi rezistă mai mult la pat? S-a demonstrat ştiinţific faptul că bărbaţii obezi rezistă mai mult în timpul actului sexual. Ei fac sex 7,3 minute şi acest lucru are legătură directă cu sistemul circulator şi flucuaţiile hormonale, a descoperit o echipă de cercetători de la Universitatea Erciyes, din Turcia.

 
 
Loading...