Dacă vrem să menținem dorința de-a lungul timpului alături de aceeași persoană, este foarte important să aducem un strop de necunoscut într-un spațiu familiar.Este important să ne dăm voie să-l vedem pe celălalt așa cum este el în realitate, nu așa cum ne imaginăm noi că este, conform proiecției noastre. Altfel spus, îi atribuim o imagine care, adesea, este o creație a propriei noastre imaginații, bazată pe propriul set de nevoi.


Atunci când ne agățăm de lucruri fixe și anihilăm creativitatea în relație, nu trebuie să fim surprinși dacă pasiunea dispare. Atracția sexuală constă într-o anumită doză de ambiguitate, neliniște și fascinație.

Este important să înțelegem că scopul sexualității este plăcerea și nu altceva. Scopul este să facem dragoste, adică să producem dragoste și să construim legături cu partenerul, să comunicăm prin intermediul corpului, să ne apropiem de celălalt atât fizic, cât și emoțional.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, este nevoie să-l acceptăm așa cum este, cu calități și defecte, dar să ne acceptăm și pe noi înșine cu calitățile și defectele noastre.

 

 
 
Loading...