Sexul este unul dintre aspectele vieții de care este greu să nu te lege vreun regret, atât în cazul bărbaților, cât și al femeilor. Totuși, unele femei regretă mai mult decât bărbații o partidă de sex. Daniela Dumitrescu, psiholog și psihoterapeut, ne spune de ce se întâmplă acest lucru.


"Fumezi o țigară și/sau dormi – sau cel puțin așa ar spune un bărbat! Dar ia să vedem cam ce îmi spun mie femeile. Ei bine, destul de multe îmi spun că regretă momentul și nu doar pentru că prestația domnului nu a fost la nivelul „promisiunilor” aluzive din perioada de curte, ci mai ales pentru că adesea simt un sentiment sfâșietor, de rupere, de pierdere, de „folosire”, de „gata”, de final.
 Dincolo de faptul că majoritatea bărbaților nu prea înțeleg cum se simte sexul la o femeie, cum ea te primește efectiv, la propriu, în corpul ei, cum se mulează pe tine, prin dilatări și spasme succesive, și cum apoi dintr-o dată corpul ei pierde „mulajul” proaspăt făcut. Cumva, femeia ia forma bărbatului din interiorul ei, se adaptează lui pentru a crea un tot unitar și când tocmai s-a așezat, când s-a îmbinat perfect pe dimensiunile lui, pare că el s-a epuizat și se retrage. Prin urmare, efortul ei de adaptare își pierde obiectul, iar forma ei interioară rămâne... goală. Aproape că femeile trăiesc un sentiment de pierdere și o tristețe inexplicabilă (până acum), iar dacă nici nu au atins vreo binecuvântare orgasmică, amarul pierderii este cu atât mai intens, mai dureros. Simți cum trebuie să strângi golul pe care l-ai creat pentru un el care... sforăie deja!
Însă, dincolo de toate poveștile astea, despre care aș mai putea vorbi, aș spune femeilor așa: „dacă îți pare rău, dacă simți că nu ești ok cu tine după ce ai făcut sex, asta înseamnă că nu ai fost în plin acord cu tine încă de la început, că doar te-ai lăsat presată de el, că ai răspuns nevoilor lui și că de fapt TU NU ai vrut asta acum.” Nu spun că nu vroiai așa ca idee, că nu începuse să crească fiorul erotic și în tine, doar că poate aveai nevoie de mai mult timp, poate că lujerul acesta primăvăratic nu atinsese încă maturitatea expresiei, nu trecuse
 prin toate anotimpurile împlinirii. Că poate nu erai suficient de clară în mintea ta sau în trupul tău, că poate te-ai lăsat sedusă de mirajul și forța dorințelor lui sexuale, de presiunea pulsândă a instinctelor lui, dar care nu deveniseră încă și ale tale. Dacă el se dovedește a fi și dezamăgitor la nivelul prestației, atunci te simți cu atât mai devalorizată, mai umilită, mai nefericită.
Apoi, mai apare o chestiune generatoare de confuzie și suferință: femeile își imaginează că după sex vor primi mai multă atenție, mai multă considerare și o mai adâncă apreciere din partea celui care s-a gudurat, ca un motan în călduri, doar cu câteva ore înainte. Sigur că or fi bărbați care fac asta, doar că nu i-au întâlnit încă zecile de femei pe care le tot ascult de niște ani buni de zile. Știu, sunt ele ghinioniste și nu știu ce să aleagă, cu toate astea, marea majoritate a bărbaților scad în atenție și considerare după întâlnirea erotică.

daniela_dumitrescu.png

Daniela Dumitrescu, psioholog şi psihoterapeut
Daniela Dumitrescu, psiholog şi psihoterapeut
foto: arhiva personală

 Bărbații dau mai mult atunci când femeia nu dă nimic. Când încep să primească, nu cresc neapărat în intensitate, din contră chiar. Nu spun că o fac conștient sau voluntar, ci cumva se liniștesc, ies din starea de aleră, de urgență, se relaxează pentru că tocmai și-au încheiat misiunea. Multe dintre ele greșesc punând presiune pe bărbați după și așteptând nu-știu-ce povești.
Așa că stau și oblojesc lacrimile femeilor care-mi oftează că mnelui a devenit mai
 distant, mai stăpân pe situație și poate chiar mai rece, deși ele poartă încă „amprenta” lui în interior. Ei bine, dragele mele, maximul pe care-l veți primi de la un bărbat este adesea la începutul relației. Apoi, cu timpul, lucrurile se temperează până se rutinează, mai ales că oamenii nu știu că o relație se hrănește, se întreține, se cultivă, cere efort și constanță. Și apoi ne mirăm că relațiile nu durează.

În concluzie, nu mai acceptați sexul decât dacă sunteți pregătite cu adevărat pentru asta, dacă simțiți cum aerul dintre voi deja face dragoste înaintea voastră, dacă totul din jur parcă este electrizat și intens, dacă vaginul tău pulsează discret, atenționându-te că este gata de modelat. Altfel, ratați un moment de întâlnire nu doar cu celălalt, ci și cu ceea ce puteți fi cu adevărat ca femei, cu potențialul vostru uriaș de feminitate, cu miracolul de a fi în acest moment de vindecare, de primenire, de regenerare. În plus, împlinirea sexuală nu aduce neapărat un plus din partea bărbatului din momentul acela încolo, dar cu siguranță va aduce un plus în definirea voastră ca femei, dacă veți învăța să vă respectați harul feminității", ne-a explicat Daniela Dumitrescu, psiholog clinician, psihoterapeut CBT & Schema Therapy, specialist comunicare relațională și președinte-fondator al Institutului de Formare și Educare Relațională, precum și autoarea blogului Fericiți cei ce comunică.

 

 
 
Loading...