A fi independent într-o relație înseamnă a avea propria ta identitate, a fi capabil să faci lucruri de unul singur, a te bucura de ceea ce are să-ți ofere partenerul tău și a oferi și tu, la rândul tău, fără a te pierde pe tine însuți în relație.


Într-o relaţie, nu vei reuşi să ajungi la adevărata fericire atâta timp cât eşti dependentă de cel de lângă tine din toate punctele de vedere. Ambii parteneri ar trebui să aibă libertatea de a explora propriile interese şi pasiuni. Nu trebuie să faceţi totul împreună pentru a vă confirma că sunteţi un cuplu.

Pentru ca o relație să reprezinte un spațiu al evoluției personale, unde să ne putem simți fericiți și împăcați, trebuie să ținem cont de anumite lucruri. Este foarte important ca în momentul în care intri într-o relație să nu-ți pierzi independența, să nu uiți de tine, de visurile tale, de ceea ce îți făcea plăcere până atunci. Așa cum există timp pentru „noi”, trebuie să existe timp și pentru „mine”.

Alocă-ți timp pentru tine, pentru hobby-urile, dorințele, pasiunile, obiectivele, visurile tale, orice te face să te simți bine tu cu tine, orice te hrănește mental și spiritual, orice contribuie la evoluția ta umană face parte în primul rând din „datoria” pe care o ai față de tine însuți pentru că ți s-a acordat șansa de a te bucura de viață și, în al doilea rând, are un efect pozitiv asupra relației.

Nu te izola de ceilalți închizându-te într-o bulă cu partenerul tău, ci continuă să cultivi celelalte relații ale tale, păstrează legătură cu oamenii dragi ție. Ai grijă de tine indiferent dacă ești sau nu într-o relație.

 

 
 
Loading...