Bărbaţii se grăbesc adesea să tragă concluzii pripite şi consideră că sunt primii vinovaţi pentru lipsa de interes faţă de sex a soţiilor lor, însă realitatea poate fi cu totul alta. Există mai multe motive pentru care o femeie trecută de prima tinereţe poate să refuze să facă sex pentru o perioadă.


Odată cu înaintarea în vârstă intervin tot felul de probleme care pot afecta libidoul. În cazul femeilor, schimbările hormonale pot avea un impact major asupra interesului pe care îl arată faţă de sex. De asemenea, poate fi vorba şi despre probleme fizice care afectează plăcerea sexuală, cum ar fi dureri în timpul actului sexual sau uscăciunea vaginală.

Alteori, fluctuaţiile hormonale pot face o femeie să nu se simtă prea atrăgătoare, un moment perfect pentru ca bărbatul din viaţa ei să-i aducă aminte cât de sexy şi de frumoasă o consideră. Femeilor le ia mai mult timp să intre în starea necesară pentru sex, în timp ce bărbaţii se excită mult mai rapid. Prin urmare este destul de greu să se sincronizeze, mai ales dacă există şi alte motive care împiedică acest lucru.
În această situaţie, afecţiunea faţă de partenera de viaţă trebuie exprimată în fiecare zi şi trebuie întreţinută prin gesturi mici. Este greu să treci direct la sex şi să te aştepţi ca totul să meargă ca uns, mai ales în cazul femeilor trecute de prima tinereţe.

 

Loading...