Refuzul de a vedea realitatea si teama de a nu rămâne singure le determină pe unele femei să se complacă în relaţii fără viitor. Tot ele sunt cele care fac compromisuri şi caută soluţii pentru a face relaţia să meargă, deşi sunt conştiente că povestea de dragoste nu va avea un final fericit.


Aşadar, unul dintre motivele des întâlnite, care ne determină să ne instalăm comod într-o relaţie chiar dacă nu mai suntem fericite şi să refuzăm perspectiva unei vieţi care să nu îl includă şi pe bărbatul de lângă noi, cu care deja ne-am obişnuit, este teama de singurătate. Întrebări legate de modul în care ne vom descurca singure, de cât de acut îi vom simţi lipsa, de cât de greu ne va fi să învăţăm din nou să fim pe cont propriu sau să avem o relaţie îşi fac loc în percepţia noastră şi ne transformă în fiinţe vulnerabile, temătoare.

Ei bine, teama de singurătate nu este decât o plăsmuire a temerii noastre de schimbare şi o consecinţă a faptului că rutina de a avea zilnic un om alături este comodă şi suficient de motivantă cât să ne determine să rămânem într-o relaţie care nu ne mulţumeşte.
 

 
 
Loading...