Operațiile estetice întreprinse asupra sânilor le pot afecta sensibilitatea, deși modificările sunt de obicei temporare. Iar recurgerea la bisturiu are totuși un plus: după operație, sfârcurile pot deveni permanent mai sensibile, un efect colateral apreciat de majoritatea femeilor.


Noile tehnici chirurgicale, care nu taie nervii conectați cu sfârcul, sporesc probabilitatea ca o femeie să nu sesizeze nici o reducere a sensibilității în urma procedurii de mărire a sânilor.

În mod uzual, chirurgii plasticieni efectuează un test de sensibilitate înainte de a face orice tâietură.Testul poate să fie o stimulare de natură energetică asupra sfârcurilor sau pur și simplu ștergerea lor ușoară cu un tampon de vată.

„O problemă obișnuită care poate să apară după operație este contractura capsulară, strângerea țesutului cicatriceal sau a zonei din jurul implantului, ceea ce duce la durificarea locală a sânului. Poate fi urmată de o sensibilizare a sfârcului, deși starea respectivă trece de obicei după câteva săptămâni. Alte cauze pentru lipsa de sensibilitate a sânilor neasociate însă chirurgiei cosmetice, sunt îmbătrânirea și subțierea pielii. De asemenea, sensibilitatea este diminuată de cancerul mamar”, a spus Eve Marx în cartea sa „101 lucruri inedite despre sex”.

 

 
 
Loading...