Seria „50 de umbre ale lui Grey” abundă în scene de sex și în idei proaste, spune ginecologul american Lauren Streicher. În prezent, pe ecranele din România, rulează a treia parte a seriei, „50 de umbre descătușate”, iar sălile sunt pline de spectatori. Aveți grijă, însă, când ajungeți acasă, să nu puneți în practică tot ce vedeți în film!


Christian și Ana, cuplul BDSM (n.r. termen ce denotă o gamă largă de practici sexuale, incluzând jocuri de rol, dominanţă/subordonare, constrângere, sadomasochism) din trilogia „50 de umbre ale lui Grey”, lasă mult de dorit la capitolul sănătate sexuală, spun specialiștii ginecologi.

În ultima parte, „50 de umbre descătușate”, există câteva scene pe care, potrivit dailymail.co.uk, dr. Lauren Streicher, profesor la Universitatea Northwestern din Chicago, Statele Unite ale Americii, le dezaprobă complet. Iată despre ce e vorba!

Niciodată nu băgați înghețată în vagin!

Într-una dintre scene, Christian îi introduce Anei în vagin o linguriță cu înghețată, o cale sigură de a dezechilibra PH-ul și de a cauza infecții bacteriene, spune ginecologul.

ana_inghetata.jpg

50 umbre grey inghetata ginecolog
Christian și Ana, chiar înainte de scena în care el îi introduce în vagin lingurița cu înghețată

„În primul rând, nu e deloc confortabil pentru persoana căreia i se introduce în vagin o linguriță. Aceasta poate provoca răni. În al doilea rând, înghețata care, evident, conține și zahăr, poate provoca infecții. Acestea dau senzație de mâncărime, usturime și durere la urinare. De fapt, nu recomand să introduceți niciun fel de aliment în vagin, nici măcar o banană decojită. Dacă totuși o faceți, aveți grijă să nu vă zgâriați sau să nu vă rămână blocat acolo respectivul produs”, avertizează medicul.

Mai mult, o linguriță cu înghețată introdusă în vagin v-ar putea ruina partida de sex. Și asta, pentru că, atunci când pui ceva rece pe organele genitale, vasele de sânge se contractă, moment în care penisul se retrage, iar vaginul se usucă.

„Un bărbat nu-și poate menține erecția când îi este frig”, spune dr. Streicher. „Dacă i-ai pune înghețată pe penis, acesta s-ar strânge instantaneu. Și asta, pentru că organele genitale sunt făcute să fie calde. De altfel, unul dintre rolurile părului pubian să țină cald organelor genitale. Căldura permite vaginului să se lubrifieze, iar mușchilor, să se relaxeze, ceea ce este ideal pentru actul sexual. În acest scenariu nu arece căuta, însă, înghețata”, a adăugat ginecologul.

Bilele „Ben Wa” nu vă vor îmbunătăți viața sexuală!

În partea a doua a seriei, „50 de umbre întunecate”, există o scenă în care Christian îi cere Anei să își introducă în vagin bile „Ben Wa” (n.r. bile care se introduc în vagin pentru stimulare sexuală și pentru întărirea mușchilor pelvieni în vederea unui sex de calitate).

ben_wa.jpg

bile ben wa shades grey
Bile Ben Wa

„Nu e niciun rău în a folosi bile Ben Wa, pentru că sunt rotunde și netede, deci, nu pot zgâria vaginul”, spune dr. Streicher.

„Un pelvis puternic este esențial pentru sex, însă, deocamdată, nu s-a demonstrat dacă aceste bile chiar ajută la întărirea mușchiilor pelvieni. Dacă ar veni la mine un pacient care să-mi ceară un sfat pentru a avea un sex mai bun, nu i-aș recomanda bilele Ben Wa”, afirmă specialistul.

În ceea ce privește durata optimă a păstrării bilelor în vagin, dr. Streicher spune că aceasta depinde de persoana care le ține. „E vorba de cât timp se simte confortabil. Deci, le poate ține cât dorește”, completează medicul.

Ana folosește o metodă greșită de contracepție!

În prima parte a seriei, „50 de umbre ale lui Grey”, când Ana merge la ginecolog, acesta îi recomandă ca metodă contraceptivă un vaccin în locul clasicelor pastile, din cauză că ea uită să le ia pe acestea.

Dr. Streicher nu este de acord cu această metodă de contracepție. Potrivit acesteia, „vaccinul respectiv trebuie făcut de o asistentă sau de medic, o dată la trei luni. Conține hormonul progestin, cel care împiedică ovulația, astfel încât femeia să nu poată să rămână însărcinată. Foarte rar îl recomand, pentru că există foarte multe alte opțiuni. Totodată, acest vaccin are multe efete adverse, inclusiv sângerări între menstre, creștere în greutate și afectarea oaselor. Oricum, pentru persoanele la fel de uituce ca Ana, recomand steriletul, care poate fi eficient chiar și 12 ani. Are formă de „T”, se introduce în vagin și este o excelentă metodă de contracepție. De asemenea, recomand inelul vaginal pentru femeile care uită să-și ia pastila. Se introduce în vagin o dată pe lună”.

answear.ro%20

Loading...