Relaţia deschisă este una în care ambii parteneri au libertatea de a-şi da întâlnire şi cu alte persoane, chiar să întreţină şi relaţii sexuale. Pe de altă parte, această situaţie nu se potriveşte oricui şi cu atât mai puţin acelor persoane geloase şi posesive, care simt nevoia de stabilitate emoţională şi siguranţă.


O relaţie deschisă poate avea numeroase beneficii pentru cuplu, nu numai că scapi de gândul că partenerul şi-ar dori sau ar putea chiar să te înşele, dar de multe ori sentimentele dintre voi devin mai profunde, vă apropiaţi mai mult, discutaţi mai deschis şi, de ce nu, aduceţi noutăţi în dormitor. În schimb există şi situaţii când o relaţie deschisă se termină în favoarea unui partener din afară sau din cauză că unul dintre voi doi se simte inconfortabil şi dispar ataşamentul şi dragostea.

Cea mai mare problemă într-o relaţie deschisă este gelozia. Chiar dacă ambii parteneri au aceleaşi drepturi şi limite, gelozia este inevitabilă, pentru că este natural să devii suspicios când o altă persoană se bucură de atenţia partenerului. În general, actul sexual este strict fizic, fără să fie implicate legături emoţionale, dar sunt situaţii în care apar şi alte sentimente, în afară de atracţie. Se întâmplă fie când vă întâlniţi de mai multe ori cu aceiaşi parteneri, fie când începeţi să împărtăşiţi detalii personale cu ei şi să vă apropiaţi.

Bazele unei relaţii deschise de durată sau a uneia care să nu se termine într-un mod neplăcut sunt încrederea, respectul şi siguranţa de sine. Dacă vă deranjează vreun aspect sau dacă simţiţi că ceva intervine în relaţia voastră, discutaţi despre asta. Nu vă feriţi să încheiaţi legăturile din afară, inclusiv în situaţia în care doar unul dintre parteneri îşi doreşte asta. Până la urmă, nu uitaţi că toată ideea cu relaţia deschisă este să experimentaţi, să vă diversificaţi viaţa sexuală şi să nu vă refulaţi dorinţele.

 
 
Loading...