Criza vârstei mijlocii este cea mai nefericită perioadă a vieţii unei femei şi se manifestă prin depresie, pesimism, pierderea încrederii în sine, deregleri de somn şi nu în ultimul rând, modificări ale greutăţii corporale.


În ceea ce priveşte comportamentul în societate, este posibil ca cele mai multe reprezentante ale sexului frumos să înceapă să dea semne de regret pentru trecerea anilor şi chiar să încerce să ia legătura cu iubiri din trecut, fără a spera, însă, la o legătură sentimentală. Este vorba doar despre încercarea de a retrăi senzaţii din acea perioadă.

În cea de-a doua fază, femeile care trec prin criza vârstei mijlocii au tendinţa de a încerca lucruri şi experienţe noi, pe care nu au avut ocazia sau curajul de a le face în tinereţe. Poate fi vorba chiar şi despre sporturi extreme, totul în încercarea de a-şi testa limitele şi de a-şi recăpăta încrederea în sine.

Dacă te numeri şi tu printre femeile care se tem de această perioadă, află că se poate trece cu ajutorul celor din jur, familie, prieteni, partener de viaţă. Ei sunt cei care trebuie să fie lângă tine, să te susţină şi să îţi redea încrederea în propria persoană. Nu ezita să apelezi şi la psihologi care te vor ajuta să gestionezi situaţia şi să găseşti cea mai bună soluţie pentru a depăşi cu success criza vârstei mijlocii.

 

 
 
Loading...