Pentru o relație frumoasă și sănătoasă, avem nevoie să împărtășim cu partenerul, valori comune. Putem face și chiar facem multe compromisuri într-o relație în multe aspecte pentru a reuși să ne armonizăm pentru că, oricât de asemănători am fi, nu suntem identici, dar nu putem face compromisuri în ce ne privește valorile esențiale .Iată care sunt aceste valori importante într-o relaţie reuşită.


Respectul

Este vorba despre o valoare fundamentală în oricare tip de relaţie. Atunci când nu respecţi pe cineva, nu-I vezi nici calităţile şi, în plus, nici tu nu meriţi respect din partea sa. Aceste valori îmbracă două aspecte: respectul de sine şi respectul pentru celălalt.

Înţelegerea

Este important să avem înţelegere pentru comportamentul celuilalt şi să vedem motivele din spatele acestui comportament, mai degrabă decât felul în care ne afectează sau supără. Înţelegerea sau iertarea, precum şi renunţarea la ranchiună, reprezintă baza unei vieţi liniştite.

Onestitatea

Integritatea şi onestitatea sunt fundamentale pentru o relaţie de cuplu de succes, fiind o bază pentru toate celelalte valori. Însă ce înseamnă să fii onest, doar să-ţi recunoşti greşelile în faţa partenerului? De fapt, această valoare este mult mai profundă şi înseamnă totodată să recunoşti faţă de tine însuţi că ai greşit şi că nu eşti perfect, apoi să faci un efort efectiv pentru a fi o persoană mai bună şi a nu face aceeaşi greşeală încă o dată.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: