Cu mult înaintea metodelor moderne de contracepţie, femeile au apelat la metode empirice pentru a evita o sarcină nedorită. Unele dinte ele erau de-a dreptul periculoase, altele de-a dreptul ilare.


Prezervativul, steriletul, anticoncepţionalele sau pilula de a doua zi sunt metode utilizate în vremurile moderne pentru a evita complicaţiile unei sarcini nedorite. Chiar şi cu mii de ani în urmă, oamenii ştiau ce e contracepţia, numai că apelau la diverse procedee şi trucuri care azi par cel puţin ciudate. 

Una dintre cele mai periculoase metode era consumul de mercur sau plumb. Metoda era populară în special în China, unde femeile consumau o cantitate de mercur care putea preveni sarcina, dar care le omora. Faptul că mercurul distruge organele, a dus la premisa că va ajuta şi la evitarea sarcinii. Uneori mercurul era utilizat ca parte a unei poţiuni din arsenic, stricnină şi alte otrăvuri. 

Citește aici continuarea și află metode de-a dreptul uimitoare la care apelau femeile în trecut, să nu rămână însărcinate, când făceau sex.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: