Oxitocina este un hormon natural care se regăseşte în creier, fiind produsă de glanda hipofiză. Cunoscută şi sub numele de “hormonul dragostei”, oxitocina are un rol crucial în reproducere, având însă numeroase beneficii asupra organismului.


Ea provoacă contracţiile uterine la naştere, ea este eliberată în corpul mamei când îşi alăptează copilul la sân şi tot ea se eliberează când plânge copilul. Ea creează legătura dintre mamă şi copil. Ea reduce poftele, induce calmul, accelerează recuperarea după boală, creşte longevitatea şi ajută la prevenirea impotenţei.

Aşadar, cum poţi avea mai mult din această substanţă minunată? Ea este eliberată în timpul sexului. La femei, nivelele ridicate duc la orgasme multiple. La bărbaţi, nivelele de oxitocină cresc în timpul actului sexual, dar după ejaculare scad până la aşa-numitul nivel de bază.

Un lucru pe care îl pot face bărbaţii: să aibă o abordare a vieţii şi a relaţiilor care să favorizeze oxitocina. Asta înseamnă mult contact cu pielea, multe îmbrăţişări şi laude la adresa calităţilor extraordinare ale partenerului/ei.

 

Loading...
Citeste tot despre: