Compatibilitatea sexuală are o importanță determinantă în relația de cuplu. Vă puteți înțelege de minune în cea mai mare parte a timpului petrecut împreună, dar dacă în pat sunteți pe diferite lungimi de undă, ar putea apărea nemulțumiri și frustrări care vă vor influența negativ pe ambii.


Relaţiile de cuplu în care există compatibilitate sexuală sunt de obicei cele în care ambii parteneri sunt deschişi şi sinceri privind fanteziile lor sexuale, care comunică uşor cum şi ce le place. Ambii parteneri rezonează cu aceleaşi dorinţe erotice şi reuşesc să fructifice potenţialul erotic împreună. În cazul acestor cupluri pasiunea este mare şi activitatea sexuală nu este limitată de timp, spaţiu, prejudecăţi.

De ce este atât de importantă compatibilitatea sexuală în cuplu?

Atunci când există, ea poate duce la aprofundarea legăturii intre parteneri, la trăirea unor experienţe şi senzaţii noi, ce vor uni cuplul. O persoană activă şi împlinită erotic este o persoană sănătoasă, fericită, veselă. Un cuplu care poate comunica întim despre fantezii sexuale, poate comunica despre alte aspecte importante ale vieţii de cuplu, iar comunicarea stă la baza unui cuplu sănătos.

Ce se întâmplă când ea nu există?

Atunci când nu există compatibilitate sexuală, fie legătura dintre cei doi se erodează, mai devreme sau mai târziu, fie continuă, fără a include jocuri amoroase. De obicei, comunicarea în aceste cupluri este defectuoasă pentru că niciunul dintre parteneri nu îşi exprimă cu sinceritate emoţiile şi dorinţele, mai degrabă şi le reprimă. Sau lipsa de comunicare este înlocuită de certuri, reproşuri legate de viaţa de zi cu zi care ascund de fapt în profunzime frustrări şi neâmpliniri erotice dar care au fost atât de mult trecute cu vederea încât nici nu se mai ştie de existenţa lor.

 

Loading...