Comunicarea dorinţelor sexuale şi a nevoilor intime este extrem de importantă în relaţia de cuplu. Multe persoane au concepția eronată că este „anormal” să-și comunice dorințele partenerului sau partenerei. În absența comunicării, nicio relație de cuplu nu poate fi stabilă, iar cei doi parteneri riscă să intre într-o rutină apăsătoare.


Frustrările cu caracter sexual reprezintă adesea o sursă de nemulţumire în cuplu, pentru că puţini oameni îndrăznesc să-şi exprime pe faţă dorinţele cele mai intime, chiar şi în faţa persoanei cu care au jurat să trăiască până la moarte.

Ignorarea nevoilor partenerului poate distruge un cuplu, mai ales atunci când cel nesatisfăcut acasă începe să viseze la altcineva care să-l înţeleagă. În acelaşi timp, avertizează experţii, un cuplu care vrea să reziste trebuie să nu neglijeze acele gesturi romantice din perioada de flirt. Un buchet de flori cumpărat fără un motiv anume, o cină la restaurant sau o baie cu lumânări parfumate sunt lucruri aparent neînsemnate şi adesea ignorate în vâltoarea vieţii de zi cu zi, dar, în acelaşi timp, sunt un mod de a-i reaminti celuilalt de dragostea pe care i-o porţi.

 

 

Loading...