Femeile, ca şi bărbaţii, sunt adesea preocupate de mărimea propriului organ intim, vaginul în cazul lor. Ele cred că dacă este prea larg, partenerii nu se vor simţi bine, dacă este prea îngust, nu vor avea ele parte de plăcere deoarece actul sexual se desfăşoară cu dificultate şi este dureros.


Specialiştii sunt de părere că lărgirea vaginului ca urmare a unei vieţi sexuale intense este un simplu mit. Vaginul funcţionează ca un elastic, se întinde şi revine la forma iniţială.

Situaţiile în care vaginul îşi modifică dimensiunile de-a lungul vieţii

Dacă ai născut, dacă ai slăbit prea mult, dacă ai trecut printr-o intervenţie chirurgicală ginecologică sau printr-o schimbare hormonală. Însă, cea mai semnificativă schimbare are loc după o naştere, dar este o situaţie temporară, astfel încât în alte situaţii nu ar trebui să îţi faci prea multe probleme. Iar pentru tonifierea musculaturii din această zonă, exerciţiile Kegel sunt suficiente şi capabile să facă adevărate minuni.

Pe de altă parte, înainte de a te gândi că vaginul tău este prea larg, prea scurt sau deloc pe gustul partenerului, gândeşte-te la câte forme şi mărimi de penis există. Iar dacă naşterea unui copil nu influenţează într-o foarte mare măsură dimensiunea vaginului, cum ar reuşi un penis să facă acest lucru?

Loading...