O căsnicie fericită se bazează, în primul rând, pe o prietenie foarte solidă şi pe încredere, înainte de orice altceva. De aceea, pentru a construi o relaţie de cuplu fericită pe termen lung trebuie să vă asiguraţi că fundaţia este sănătoasă, că vă cunoaşteţi partenerul din toate punctele de vedere. Imaginaţi-vă că el sau ea este ca un puzzle cu multe piese mici. Făceţi-vă un obicei din a mai descoperi câte o piesă în fiecare zi şi a vedea care este locul ei în imaginea finală.


Pentru a face acest lucru, convieţuirea înainte de căsătorie este foarte importantă, astfel încât tranziţia către mariaj să fie făcută cât mai natural. Intimitatea şi atracţia sexuală între parteneri sunt foarte importante, dar acestea sunt unele dintre ingredientele necesare şi nu cel de la care porneşte relaţia de prietenie.

În schimb, ceea ce este extrem de important, sunt respectul şi aprecierea pentru partener înainte de a ne decide să facem pasul. Acesta este unul dintre cele mai întâlnite motive care duc, în timp, la despărţiri.

Loading...