O relaţie de cuplu poate fi distrusă rapid de criticile repetate pe care şi le aduc partenerii. Critica este considerată dușmanul cel mai mare al relațiilor de cuplu. Dacă atragem atenția asupra unui lucru care ne deranjează, acesta se referă la un comportament specific. Critica, însă, atacă personalitatea și caracterul partenerului de viaţă.


Dar de ce avem obiceiul de a critica cel mai des trăsăturile care au fost atractive la începutul relației? De exemplu, dacă partenerul tău are o personalitate foarte hotărâtă și dominantă, poate că te-ai îndrăgostit de el sau ea fiindcă asta nu te caracterizează. Totul funcționează bine, atât timp cât obiectivele și dorințele voastre sunt aliniate, fiindcă împreună puteți realiza multe lucruri.

Conflictele încep abia în momentul în care există obiective diferite și începeți să luptați care dintre voi să preia conducerea. În aceste situații determinarea și încrederea de sine a partenerului, trăsături frumoase la început, pot fi percepute mai degrabă ca impolitețe și insensibilitate pentru celălalt.

Pentru a evita singurătatea în doi, în relaţie, fii mai puţin critic la adresa partenerului de viaţă. Pentru a evita critica, poți alege să înțelegi personalitatea partenerului și să te concentrezi pe calitățile lui, în loc de slăbiciunile acestuia.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: