Noul tău partener este atât de sexy, se comportă minunat cu tine, iar momentul intim este atât de încins încât parcă nici nu mai vrei să-i spui să-şi pună un prezervativ. Nu face greşeala asta, prezervativele vă protejează de sarcini nedorite, dar şi de cele mai multe boli cu transmitere sexuală.


Atunci când îţi place cineva şi vrei să faci sex, rişti să contactezi o boală cu transmitere sexuală, dacă o faci neprotejat. Nu contează cât de atractivă sau drăguţă este acea persoană pe care abia ai cunoscut-o.

Bolile nu fac diferenţa între lucruri de acest gen; oricine poate lua o BTS. Este la fel de posibil să se întâmple prima dată când faci sex sau a mia oară. Statistic, se pare, că tinerii sunt mai predispuşi la infecţii decât cei în vârstă.

Persoana nouă din viaţa ta se va întreba, de asemenea, de şansele ei de a lua o boală cu transmitere sexuală de la tine. Deci, nu ai de ce să eziţi să discuţi acest subiect înainte de a face sex. Încearcă să afli istoria sexuală a posibilului tău partener. Sau dacă a fost inactiv din punct de vedere sexual o perioadă de timp, prima regulă care nu trebuie sub nicio formă încălcată este să foloseşti prezervativul.

Insistă ca partenerul tău să folosească prezervativ. Un bărbat raţional va vrea oricum să folosească prezervativ pentru propria-i protecţie. Dacă refuză, nu face sex cu el.

 

Loading...