Ovulele sunt recomandate de obicei în tratarea infecțiilor vaginale, însă există unele care reprezintă o bună metodă contraceptivă. Află dacă ovulele spermicide îți sunt indicate sau nu!

Spermicidele sunt metode de contracepție care distrug sperma dacă sunt introduse în vagin înainte de actul sexual. Acestea se prezintă sub mai multe forme: creme, geluri, tablete, sprayuri și ovule și se pot procura fără rețetă de la farmacie.

Te protejează 4 ore

Spre deosebire de contracepția orală, ovulele asigură protecție contraceptivă până la 4 ore de la aplicare. Astfel, este nevoie de o nouă doză dacă actul sexual nu are loc în acest timp sau dacă se repetă.

Capsula se introduce cât mai adânc în vagin (este bine să stai în poziția culcat), înainte cu 10-15 minute de raportul sexual, indiferent de perioada ciclului menstrual. Imediat după contact, toaletarea se va face doar extern cu apă, fără săpun sau gel intim, întrucât acestea pot anula acțiunea spermicidă a contraceptivului și după 6 ore de la raportul sexual.
În plus, ai grijă ca atunci când folosești ovule să nu mai utilizezi un alt medicament cu administrare locală, întrucât acesta poate inactiva spermicidul.

Pont

Nu se recomandă utilizarea lor în caz de leziuni vaginale!

Află pe Clicksanatate.ro ce riscuri are folosirea ovulelor contraceptive!

Teste gratuite pentru depistarea sângelui în scaun

Ce trebuie să faci după fertilizarea in vitro pentru a avea succes

Loading...