Mulţi cred că o relaţie de iubire se pastrează de la sine, când, de fapt, e nevoie de efort pe termen lung. Comunicarea şi intimitatea fizică sunt esenţiale, pentru că întreţin conexiunea emoţională între partenerii de cuplu. Astfel, un mod de a vă împărtăşi iubirea este să vă faceţi complimente reciproc, atunci când sunteţi singuri, dar şi faţă de alte persoane, să vă exprimaţi aprecierea unul faţă de celălalt şi să vă încurajaţi în ceea ce faceţi.


De asemenea, limbajul non-verbal este foarte important. Încearcă să-i zămbeşti şi să îi arăţi entuziasmul tău faţă de relaţia voastră. Mai mult, mărturisiţi-vă iubirea privindu-vă în ochi, contactul vizual va întări declaraţia voastră de dragoste. Psihologii recomandă cuplurilor să dedice în fiecare zi persoanei iubite un timp de calitate.

Pe lângă realizarea unor activităţi împreună, este bine să rezervaţi cel puţin 30 minute zilnic în care să vorbiţi despre ceea ce consideraţi că este important pentru voi, despre relaţia voastră sau despre planurile voastre de viitor, fără a fi distraşi de altceva şi acordaţi-vă reciproc atenţia.

Un alt mod plăcut de a vă genera emoţii pozitive este să vă povestiţi şi să vă amintiţi de momentele frumoase petrecute împreună.

 
 
Loading...