Orgasmul feminin se poate sincroniza cu cel mascului, însă nu întotdeauna cele două orgasme coincid. Pentru ca partenerii să ajungă pe culmile plăcerii în acelaşi timp este necesară o cunoaştere foarte bună a propriei persoane şi a celui de lângă tine. Spre deosebire de bărbat, femeia poate să rateze orgasmul din pricina unui zgomot, a unui gest sau a unei şoapte.


În cazul bărbaţilor, orgasmul reprezintă contracţiile ce se produc în urma stimulilor sexuali, contracţii care ulterior vor fi însoţite de congestie sangvină şi de ejaculare. Cu toate că orgasmul este considerat a fi atins doar când se ejaculează, unii bărbaţi pot continua actul sexual amânând ejacularea şi obţinând în acelaşi timp orgasmul, ceea ce înseamnă că pot obţine mai multe orgasme pe parcursul unui act sexual. Ca şi în cazul bărbaţilor, orgasmul la femei este atins în urma contracţiilor musculare şi a congestiei produse în urma stimulilor sexuali.

Există femei care ating foarte greu orgasmul, manifestând o stare continuă de plăcere, femei care se bucură de o excitabilitate crescută şi femei care pot obţine câteva orgasme în timpul unei partide de sex. În cazul bărbaţilor, acestea se pot bucura de ejaculări intârziate, de ejaculări premature, de excitabilitate crescută şi de ejaculare abundentă.

 

 

 

 

 

 
 
Loading...