În general, avem grijă de relaţiile cu membrii familiei şi cu prietenii, însă, paradoxal, avem mai puţină grijă de relaţia cu partenerul de viaţă. Ni se pare adesea că el este acolo indiferent ce ar fi şi că ar fi dator să ne iubească necondiţionat. Aşa se întâmplă, de obicei, în relaţiile de lungă durată în care avem tendinţa să uităm că dragostea şi armonia nu se păstrează pur şi simplu, ci se creează constant de către ambii parteneri. Uşor de zis, greu de făcut. Cum puteţi să menţineţi vie flacăra iubirii în căsnicie? Învăţaţi să reinventaţi relaţia de cuplu.


Trăieşte în prezent şi creează atmosfera magică cu care ti-ai obişnuit partenerul de viaţă la început. Întâmpină-l cu un zâmbet larg când vine acasă, oferă-i cu căldură mici atenţii, ascultă-l cu adevărat, fii prezentă când are nevoie de tine, priveşte-l mai des şi mai mult în ochi.

Creează o atmosferă de dragoste şi armonie în casă. Dacă vă place, foloseşte lumânări parfumate în baie sau dormitor. Daţi-vă întâlnire în oraş şi veniţi din locuri diferite, nu de acasă, asta aduce un aer de prospeţime şi de noutate în relaţie. Faceţi gesturi mici care contează, de exemplu trimite-i câteodată un mesaj de dragoste din cealaltă cameră, sau ciupeşte-l şi zâmbeşte-i complice când nu se aşteaptă.

Fă-i surprize, mici atenţii, eventual un obiect făcut de mâna ta. Oferă-te din când în când dacă are multă treabă să preiei una din sarcinile pe care în mod normal le face el, fără să îi reproşezi vreodată asta. Organizează o ieşire surpriză într-un loc nou. Folosiţi-vă imaginaţia şi veniţi unul în întâmpinarea celuilalt şi a doinţelor lui. Magia este cuvânzul de ordine.

 

 
 
Loading...