Trebuie să dăm dovadă de maturitate atunci când vrem să refacem o relație după ce unul dintre parteneri a fost infidel. Din păcate, procesul de vindecare a suferinței după o trădare nu este unul ușor.


Totuși, potrivit statisticilor, cele mai multe cupluri în care unul dintre parteneri a călcat strâmb, au hotărât să nu se despartă. Cum să refaci o relație după ce ați fost înșelați? Dacă încă mai există sentimente puternice, fiți înțelepți.

Cum să refaci o relație după ce ați fost înșelați: Conștientizați că ați greșit amândoi

Tendința oricărui cuplu în care unul dintre parteneri a fost infidel este să dea vina pe celălalt. În această situație este important să acceptați realitatea și să conștiențizați că amândoi sunteți vinovați atâta timp cât s-a ajuns într-o asemenea situație. Analizați împreună unde s-a produs ruptura și încercați să nu mai repetați aceleași greșeli nici de o parte, nici de cealăltă.

Cum să refaci o relație după ce ați fost înșelați: Nu renunțați să mai faceți sex

Sexul are un rol extrem de important în orice cuplu, chiar și după ce unul dintre parteneri a înșelat, deoarece acest lucru îi poate apropia din nou. Mai exact, persoana care a înșelat se va simți vinovată și va face tot ce este posibil să nu mai dezamăgească. Învățați să o luați de la capăt exact ca la începuturile relației voastre. Împărtășiți-vă din nou dorințele, temerile și fanteziile pentru a vă putea face pe plac unul celuilalt și pentru a vă bucura împreună de o viață intimă împlinită și satisfăcătoare.

Cum să refaci o relație după ce ați fost înșelați: Fiți onești

Este știut faptul că adulterul, odată comis, creează o durere nemărginită. Partenerul înșelat își va pierde cu siguranță încrederea în cel în care o investise și în care credea orbește. În această situație, cea mai importantă este onestitatea, de ambele părți. Cei implicați în această poveste trebuie să-și spună punctul de vedere, să-și expună sentimentele și să afle din ce cauză au ajuns în această situație. Iar dacă partenerii de viață ajung la concluzia că ar fi bine să mai dea o șansă relației, trebuie să învețe să aibă din nou încredere unul în celălalt. Însă țineți cont de faptul că acest lucru nu este posibil fără onestitate.

Cum să refaci o relație după ce ați fost înșelați: Stabiliți noi reguli

Pentru oricare dintre noi, recăpătarea încrederii în persoana care ne-a dezamăgit este un lucru extrem de important, dar și foarte greu. Din acest motiv, este indicat să se stabilească niște reguli pe care ambii parteneri să le aibă în vedere și să le respecte. De exemplu, să-și facă mai mult timp unul pentru celălalt, să răspundă la telefon ori de câte ori este sunat și să comunice foarte mult. Toate aceste aspecte aparent minore contribuie ușor, ușor la restabilirea încrederii pierdute.

 

Loading...