Cuplurile care au copii știu că noul statut de părinte pune la încercare relația dintre cei doi parteneri. Considerăm că apar alte priorități, timpul ne este mult diminuat, apare stresul și o paletă largă de alte noi griji și tot acest tablou nu favorizează spontaneitatea sexuală.


Sunt tot mai frecvente situațiile în care părinții acceptă să împartă patul cu copilul sau chiar ca mama să doarmă cu copilul în același pat, exilându-și partenerul. Nu realizăm că ruptura dintre parteneri duce la divorț și, pe termen lung, cel care va avea de suferit este tot copilul. Este o falsă idee că atunci când ne sacrificăm cuplul oferim mai multă afecțiune copilului.

Despre acest subiect se pot scrie o sumedenie de lucruri, pentru că există multe variante, multe conjuncturi prin care partenerii pot să se regăsească. Însă viața sexuală nu este importantă doar prin prisma cuplului, ci și a sănătății fizice și psihice. Iar acest aspect ar trebui să ne determine să-i oferim importanța cuvenită și să nu o neglijăm.

 
 
Loading...