Săruturile menţin vie pasiunea în cuplu. Cu cât îl săruţi mai des pe partener, în viaţa de zi cu zi, cu atât măreşti şansele activităţii în dormitor. Specialiştii spun că în saliva bărbatului se găseşte şi hormonul sexual, testosteron, care măreşte libidoul ambelor sexe. De aceea sunt ele aşa de importante în general, nu doar în timpul preludiului.


Sărutul, pe de altă parte, este perceput diferit de cele două sexe. În decursul unei relaţii femeile se sărută de dragul de a se săruta cu partenerul de cuplu, în timp ce bărbaţii văd sărutul ca pe un mijloc de a face sex.

De ce este indicat să îl convingi să te sărute mai des, fără să ajungeţi în pat?

Sesiunile de săruturi cresc nivelul oxitocinei, hormon ce oferă senzaţia de confort şi ataşament. Un studiu a scos în evidenţă faptul că doar domnii manifestă o creştere a oxitocinei în timpul unui sărut. De aceea, câteva săruturi îl vor face să se simtă mai ataşat de tine.

Totuşi, există avantaje hormonale pentru ambele sexe, cum ar fi scăderea cortizolului din organism, care echivalează cu o relaxare atunci când eşti stresată. Aşadar, săruturile vă păzesc de efectele negative ale stresului, cum ar fi certurile interminabile în cuplu.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: