Vorbim de intimitate emoţională în cuplu atunci când între cei doi parteneri există înţelegere în profunzime, exprimată cu dragoste. Nu doar conversaţia şi ascultarea activă, empatică, stau la baza intimităţii emoţionale. Intimitatea emoţională se creează prin şi creează la rândul ei o viaţă sexuală satisfăcătoare pentru ambii parteneri. Astfel spus, dacă ne simţim conectaţi cu partenerul, cel mai probabil vom avea şi o viaţă sexuală împlinită, iar aceasta ne va face la rândul ei să ne simţim şi mai apropiaţi.


Dar pentru majoritatea cuplurilor, a discuta deschis despre acest capitol este un subiect tabu, iar asta pentru că, de multe ori, a construi o relaţie şi a avea o viaţă sexuală satisfăcătoare sunt aspecte tratate separat când, de fapt, tocmai ele constituie împreună intimitatea emoţională.

Aşadar, pentru a ne conecta cu adevărat cu partenerul de viaţă, este necesar să abordăm şi acest aspect, discutând despre ceea ce ne place amândurora ţinând cont de ceea ce aflăm despre partener. Este important să învăţăm să iniţiem sexul şi să refuzăm, să găsim metode de a-l face mai interesant, mereu şi mereu, dar şi prin care să ne conectăm mai mult.

 

 

 
 
Loading...