Bogdan e un tânăr de 23 de ani. Problema lui e faptul că, deşi a consultat un medic, nu ştie de ce nu poate avea copii. Uite ce sfaturi i-a dat Ioana cititorului nostru!


“Bună, Ioana. Mă numesc Bogdan, am 23 de ani şi sunt însurat. Problema mea este următoarea: de când ne-am căsătorit, soţia mea nu a rămas însărcinată niciodată. Am fost la doctor amândoi, dar medicul ne-a spus că totul este în regulă. Atunci de ce nu putem face copii? Te rog mult să-mi dai un sfat. Crezi că problema este la mine sau la soţia mea? Pot fi şi alte probleme, în afară de cele medicale? Mulţumesc, Bogdan.”
Dragă Bogdan, am citit cu mare plăcere scrisoarea ta şi am rămas profund impresionată de dorinţa ta de a avea un copil, cât mai repede, cu soţia ta, cu toate că sunteţi încă foarte tineri şi la începutul căsniciei. De obicei femeile sunt mai preocupate de acest aspect, ele sunt cele care îşi doresc cu ardoare să devină mame din momentul în care se căsătoresc. În ceea ce vă priveşte, înţeleg că vă doriţi foarte tare un copil, dar nu ştiţi din ce motive el întârzie să apară, cu toate eforturile voastre. Mi-ai spus în scrisoare că aţi fost la medic şi totul ar fi în regulă din punct de vedere medical.

Părerea mea este că ar trebui să consultaţi mai mulţi medici specialişti şi să aflaţi părerea fiecăruia. O altă problemă care v-ar putea afecta bucuria de a avea un copil e cea psihologică. Se ştie că stresul, anxietatea, oboseala, grijile de zi cu zi, un stil de viaţă aglomerat şi haotic şi dorinţa disperată de a avea un copil, toate pot fi un impediment în calea dorinţei voastre. Lipsa informaţiei, a comunicării, a experienţei sexuale şi a intimităţii pot fi alte cauze. Sfatul meu e să nu vă lăsaţi descurajaţi şi să faceţi tot ceea ce vă stă în putinţă pentru a vă îndeplini visul. Învăţaţi să vă relaxaţi, să creaţi o atmosferă plăcută în intimitatea voastră. Mergeţi în escapade romantice, unde să fiţi doar voi doi, faceţi plimbări lungi în aer liber, bucuraţi-vă de cine romantice şi faceţi  multă dragoste.

Dacă ai o problemă în amor şi vrei sfatul sex-expertei, scrie-ne la adresa str. Fabrica de Glucoză nr. 21, sector 2, Bucureşti, menţionând pe plic “pentru Ioana”, sau pe e-mail sex@click.ro. Scrisorile îşi vor găsi răspunsul în această pagină. Iar în fiecare luni şi joi, de la 22.00 la 22.30, nu rata “Lecţia de sex cu Ioana”, pe click.ro

 
 
Loading...