Dificultatea de a obţine sau a oferi satisfacţie sexuală poate să creeze tensiuni în relaţia de cuplu. Satisfacţia sau insatisfacţia sexuală scoate la suprafaţă şi dificultăţile de comunicare dintre parteneri. Plăcerea intimă nu este un act de voinţă. De aceea, actul sexual este o oglindă a felului în care cei doi comunică în cuplu.


Trebuie să aveţi în vedere că femeia şi bărbatul trăiesc sexualitatea în moduri diferite. De cele mai multe ori apar neînţelegeri din cauză că partenerii de viaţă se aşteaptă ca celălalt să simtă la fel ca şi ei. Şi dacă acest lucru nu se întâmplă, se simt respinşi.

Aşadar, pentru a trăi o experienţă sexuală satisfăcătoare şi matură este nevoie ca cei doi să îşi cunoască propriul corp şi, de asemenea, corpul celuilalt. Să ştie ce anume îi face plăcere celuilalt. De multe ori, bărbatul când este stresat vrea să se relaxeze făcând sex. Pe de altă parte, femeia când se simte obosită nu vrea să facă dragoste. De aici pot să apară neînţelegeri între parteneri.

Bărbatul poate să tragă concluzia că femeia nu vrea sex, că nu îi place sexul sau că nu îi place de el. Femeia poate să tragă concluzia că bărbatului nu îi pasă de ce simte ea, că nu face nimic pentru ca ea să ajungă la orgasm. Dificultăţile de comunicare din cuplu pot să ducă la experienţe sexuale frustrante.

 

Loading...