Anxietatea sau tracul de performanţă sexuală reprezintă o disfuncţie ce se manifestă prin nelinişte în momentul în care îţi doreşti să începi o activitate intimă. Acestă stare blochează cursul normal şi spontan al gândurilor şi simţurilor. Per total, când suferi de anxietate de performanţă sexuală, nu te poţi simţi în largul tău, în dormitor.


Anxietatea de performanţă sexuală este strâns legată de cât de multă pasiune, dăruire şi dragoste sunt implicate în actul sexual respectiv. O persoană care nu primeşte îndeajuns de multă afecţiune sau care are un partener stângaci, cu siguranţă va simţi o oarecare jenă şi rezervare faţă de momentele intime.

La fel vor păţi şi cei care au tendinţa să disece pur şi simplu momentele intime alături de partener. În mod voit, aceste persoane impart în secvenţe actul sexual, gândindu-se ce a fost bine şi ce nu, fiind veşnic nemulţumite. Un asfel de comportament distruge dorinţa sexuală. Foarte multe femei tind să pună mai mult accentul pe felul în care se comportă sau se mişcă partenerul, decât pe ceea ce simt în timpul sexului.

Aceste comportamente greşite sunt încă o dovadă a faptului că cel mai important organ erogen al omului este creierul, care influenţează foarte mult gândirea şi performanţa pe plan sexual.

 

 
 
Loading...