Disfuncțiile sexuale la femei pot pe de-o parte influența în mod negativ stările fizice și psihice și, de pe altă parte, pot favoriza apariția unor tensiuni nedorite în cuplu. Reprezentantele sexului frumos pot suferi de o afecţiune care constă în neputința excitării în timpul actului intim.


Medicii sunt de părere că această afecțiune este cauzată de anxietatea față de calitatea actului sexual, infecții vaginale, depresie, sau probleme de circulație sangvină la nivelul clitorisului sau a vaginului.

În orice caz, este evident faptul că o astfel de afecțiune poate sta la baza unei stări de tensiune, stare care poate lua diverse forme precum auto-învinovățirea sau, mai grav, învinuirea partenerului de viață pentru că acesta nu știe „să-și facă treaba”.

Mai mult, fiindcă neputința excitării în timpul actului sexual se traduce prin lubrifiere insuficientă, persoana afectată nu va putea duce la bun sfârșit partida de sex, generând și frustrare pentru partenerul excitat. În timp, aceste resentimente se pot transforma în ură, distrugând o relație sau căsnicie.

 

Loading...