Coitus întrerruptus este o metodă contraceptivă ce constă în retragerea penisului din vagin înainte de ejaculare, motiv pentru care se mai numeşte şi tehnica retragerii.


S-a ajuns la concluzia că dintre toate metodele de contracepţie, coitus întrerruptus are cel mai mare procent de eşec, fiind ineficientă în 20% din cazuri. Deci, trebuie să ţineţi cont de faptul că metoda retragerii nu este cea mai sigură măsură de a te proteja de o sarcină nedorită.

Principalul responsabil pentru acestă rată de eşec este lichidul pre-ejaculator, ce este secretat de penis în timpul excitarii. Acesta este eliberat fară ca bărbatul să fie conştient, şi poate conţine şi spermatozoizi.
Numărul spermatozoizilor poate fi cu atât mai mare cu cât bărbatul a ejaculat cu destul de puţin timp înainte (în aceeaşi zi), astfel încât unii spermatozoizi pot fi deja pe drumul spre ovul, chiar înainte ca bărbatul să ajungă la orgasm.

Pe de altă parte, metoda retragerii necesită o mare capacitate de auto-control din partea bărbatului. Tinerii fără prea multă experienţă consideră că este greu să reziste în momentul extazului şi adesea îşi retrag penisul când este deja prea târziu.

 

 
 
Loading...