Unele persoane consideră că atunci când intrăm într-o relaţie este bine să împărtăşim câteva secrete despre trecutul nostru pentru că toate aceste mici dezvăluiri înseamnă intimitate intensă, cunoaşterea celuilalt şi fascinaţie.


Transparenţa este o dovadă de dragoste, şi de aceea mulţi cred că în spaţiul lor intim pot să mărturisească orice. Cei mai mulţi oameni se tem de singurătate şi simt nevoia să îşi exprime gândurile şi sentimentele, chiar dacă ele sunt negative uneori şi de aceea îşi spun secretele. Ei consideră că în acest fel vor anula sentimentul de vinovăţie, şi cred că o fac din sinceritate faţă de partener.

Majoritatea celor implicaţi în relaţii cred că atunci când iubeşti, nu trebuie să ai niciun secret. Da, este bine ca în relaţia de cuplu să lăsăm jos masca pe care o purtăm în societate şi să fim cât mai naturali, să ne împărtăşim dorinţele, plăcerile, angoasele, dar uneori este indicat să păstrăm anumite aspecte şi pentru noi pentru a nu-l supăra pe partenerul de viaţă, sau a-l jigni, de a nu crea tensiuni fără rost. Totul face parte din relaţie, o relaţie sănătoasă şi normală.

 

 

 

 
 
Loading...